Halas taco, mango salsával

fishtaco1

Az úgy volt, hogy tavaly forgattunk egy videot ebben a témakörben, de aztán voltam olyan béna és nem tettem ki hozzá receptet. Viszont most eme balgaságomat -közel egy év után- korrigálom, és közhírré tétettem a halas taco príma és mocskos könnyű receptjét! A salsa nettó 5 perc alatt készen van, a hallal mondjuk 10 percet azért mókolni kell, de még így is Olivér Dzsémi szintidején belül vagyunk, szóval hajrá-hajrá! Plusz, hogy demonstráljam a videoval, milyen egyszerű ennek az egész kajának az elkészítése, tavaly mi ezt illegálban a Duna parton csináltuk meg, szóval ebből is látszik, hogy ha valami egzotikus és vagány, az nem feltétlenül bonyolult és kivitelezhetetlen. Próbáljátok ki, mert ad egy, nagyon finom, ad kettő, rohadt gyorsan elkészül, ad három nézzétek meg hozzá a videót is, eléggé beadja így, ahogy van!

 

Hozzávalók:
20-30dkg hal (lazaccal operáltam én, de jó más is)

sörtésztához:
1 doboz búzasör
1 bögre liszt
1db tojás
1 csipet cayenne bors
1 csipet só

mango salsa:
1-2db mango
2 szál újhagyma (lilahagymával a tuti)
1db lime leve
1 csokor koriander

egyéb hozzávalók:
1 kis fej lila káposzta
hurkapálcika

 

1. A sörtészta elkészítése eléggé egyszerű. Fogjuk a lisztet, egy tojást, kevés cayenne borsot és sót, egy keverőtálba dobjuk őket és jól összekeverjük. Lehetőleg minden alkatrész legyen nagyon hideg! A lisztet felöntjük annyi sörrel, amivel egy nem túl folyós állagú tésztát kapunk, aztán csak jól összekeverjük habverővel, és kész is.

2. A halat kisebb kockákra vágjuk, majd felhúzzuk egy hurkapálcára. Nyilván nem muszáj így, és lehet nagyobb darabokban hagyni a halat, és úgy dolgozni vele, de a taco esetében ez célszerű volt, mert mikor megsült a hal, csak “bele kellett húzni” a tacoba a pálcáról, és kész!

3. Halas saslik formáinkat belemártogatjuk a sörtésztába úgy, hogy mindenhol jól átjárja, és nagyon forró olajba dobjuk. Annyi sütés pont elég neki, amíg minden oldala aranybarnára sül, aztán vehetjük is ki, és hagyjuk lecsöpögni a felesleges olajat.

4. A salsához a mangót fogjuk és vágjuk kis kockára, aprítsuk fel a koriander zöldet és az újhagymát is. Majd egy kis tálba keverjük jól össze, de facsarjunk rá egy lime levét, és sózzuk meg az egészet. Ha jól összekevertük, készen is vagyunk.

5. Nincs más dolgunk mint fogjunk egy tacot, a vékony szeletekre szelt lila káposztával ágyazzunk meg a halnak, húzzuk rá a halat, és az egész tetejét rendesen pakoljuk meg salsával. Csavarjunk egyet az egészen, és tömjük bele az arcunkba, váljék egészségetekre!

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *