Rozmaringos limonádé

rosemarylemonade1

Lassan nem is a tavasz, hanem már a nyár kopogtat erősen az ablakon, hogy helló! A jó idő beálltával pedig a téli, testes vörösborokat, és mélabúsan melengető konyakokat felváltják az “üdítők”, mármint fröccs és jópofa sörök formájában, na meg a koktélok ugyebár. Amiket én speciel nem szeretek, de például a gint szívesen keverem tonikkal, a metaxat pedig gyömbérrel, de a pina coladaért és a többiért nem rajongom. Viszont nem muszáj itt alkoholizálni, mert a jó melegben milyen jól tud esni egy fasza limonádé is, ugye?! No de ha egy limot is fel lehet kicsit dobni, és egészen véletlenül még ginnel is meg lehet turbozni, na az már marhára tetszik nekem! Így történt ez most is, hogy valahol láttam egy fotót egy limonádéról, ami tele volt dobálva rozmaringgal, amit mondjuk furcsán méregettem, mert csirkecombbal ezt a kombót már próbáltam, de inni még nem. Lényeg a lényeg, kipróbáltam, marha jó, nyáron is fogok ilyet még csinálni párszor vagy százszor!

 

Hozzávalók:
2 bögre víz
3-4ek cukor
2-3 szál friss rozmaring
4-5db citrom
(egy kevés narancsvíz csodákra képes, de tök elhagyható!)

 

1. A művelet eléggé akadálymentes, amihez nincs is más dolgunk mint, hogy a vizet feltesszük kis lábosba és hagyjuk felforrni, beleszórjuk a cukrot, amit hagyunk elolvadni. Ezután a lábosunkat levesszük a tűzhelyről és beledobáljuk a rozmaring ágakat! Így hagyjuk kihűlni a vizet, amiből aztán kidobhatjuk a rozmaringot.

2. Egy nagy üveg kancsóba, vagy palackba beleöntünk egy bögrényi rozmaringos vizet, ebbe belefacsarunk 2db citromot, és ha kell még cukrozzuk, attól függ mennyire édesen szeretjük. A hozzávalókból két adag is ki fog jönni! Aztán próbáljuk ki a rozmaringos limonádét, ginnel vagy vodkával is. Tuti a buli!

rosemarylemonade2Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *