PolaPola

polapola3

Idáig is voltak jó csevap lelőhelyek Pesten -bár a számuk szerintem még mindig méltánytalanul alacsony!-, de most egy újabbal bővült a paletta benn a belvárosban, közel a bulinegyedhez, a Klauzál téren, a neve Pola Pola! Jelentése fele-fele, amiből lehetne különféle asszociációkra következtetni, de a legvalószínűbb, ami olvastam, hogy félig bosnyák és szerb ízeket szeretnének reprodukálni, jelentem teljes sikerrel.

Nekem az egyik kedvenc ételem a pljeskavica kajmakkal, ami gyerekkorom meghatározó élménye volt a BIP Exotic üdítőitala mellett. Ezért ha valahol lehet pljeskavicát vagy csevapot enni, na akkor én arra rámegyek fixen. A PolaPola-ban is pljeskavicát toltam, ami házi sütésű lepényben érkezett, alapból hozzájáró ajvarral, hagymával és kis adag sopszkával. Ez így az alap menü! Természetesen kértem még plusz kis adag kajmakot, mert hát ami kell, az szerintem kell ehhez az ételhez!

A hús remekízű volt, eléggé sokat rátesz, hogy autentikus módon faszénparázs felett sütik, ami mennyei végeredményt produkál. Az állagra se lehet panasz, mert egy nagyon masszív pljeskavicát kaptam. Speciel én jobban szeretem ha kicsit lazább szerkezetű, de ez szubjektív! A lepény témája egyszerűen tökéletes volt! Nagyon finom ízű, és ahogy láttam ez is kapott egy kis pirítást a parázs felett. Tényleg szó se róla, remek tétele ennek az egész ételnek!

polapola5

Kértünk még természetesen cevapot is, hogy az alap palettáról lehessen normálisan véleményt formálni. Nos a csevap is remek  volt, és a fentebb említett lazább-könnyedebb állag itt tökéletesen érvényesült is. Hibátlan volt az egész, ja és hát egy adag, az így eléggé kinyírós! Én oké, hogy a végtelenségig tudok enni, ha arról van szó, és ha a balkáni konyha a téma, akkor arról van szó. Viszont totálisan meghaltam a végére mire megettem az adagomat. Szóval minden a legnagyobb rendben van!

Természetesen lehet még kérni az ételek mellé például urnebeszt, ami kb körözöttes, de például az ajvar is szerintem a legfinomabb márkából kerül ki, ami a Bakina Tajna, és ha Szerbiába, vagy Horvátországba megyek, akkor mindig jó pár üveggel kell hozni belőle, mert más forgalomban lévő verzió a közelébe sem ér! A pljeskavica pedig készül normál, csípős és gourmet verzióban, amibe még kerül sajt és sonka is csak, hogy üssön! Aztán vannak még reggelik is, és ha jól láttam lehet elvitelre is kérni mindent.

polapola2

Az árak pedig 1500-2000Ft között vannak, ami tekintve, hogy milyen finom és minőségű ételeket kapunk, az adagokról nem is beszélve, szerintem tökéletesen korrekt. A cevapok és pljeskavicákon túl természetesen kapható még sült kolbász (kobasica), rablóhús (raznjici) és a többi. Ha esetleg még néha napján djuvec vagy karadordeva snicla is lenne, akkor apám törzshelye lenne a hely, az tuti. Bár így is el fogom vinni a családot egy kis gasztro nosztalgiára, mert csak közelebb van a Klauzál tér mint Belgrád!

Ti meg menjetek és próbáljátok ki Őket! Figyelem húsevőknek mennyország besorolású a hely, ennyi!

polapola1

PolaPola
Klauzál tér 11.
Budapest, 1072
FACEBOOK
FOURSQUAREOne response to “PolaPola”

  1. lelkes_amatőr says:

    Eloszlatom egy kételyed: a pola-pola név azt jelenti, hogy fele-fele arányban tulajdonolta a két alapító az éttermet. Azóta egyikük kivásárolta a másikat, és egyedüli tulajdonossá vált.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *