Bacon Taco és Jalapenos Mac ‘n’ Cheese

 

Fuu, hát van a világon elég sok hülyeség kajában is, de én imádom az ilyen dolgokat. A jó múltkorában a Ramen Burger volt a menő, amiről itt írtam, itt pedig videót készítettem. Az is egy foglalkozunk-vele-sokat procedúra volt, de a mostani recept se különb, sőt mondhatnám azt is, hogy ez nagyon-nagyon sok hűhó, ha nem is semmiért, de nem nagy dologért. Az alap felállás az, hogy van ugye általában a hús/szalonna, amihez szokott járni köret; nos jelenesetben ez úgy néz ki, hogy van egy baconből készült taco, ez a köret – ami máskor tészta szokott lenni -, és a töltelék most nem hús, hanem egy nagyon durván finom sajtos makaróni.

Nem, nem őrültem meg – jó, kicsit a készítés közben igen -, és nem írtam semmit sem félre. Tényleg így lesz, szalonna között lesz a tészta! Nem merek belegondolni, hogy mennyi kalóriát tartalmazhat egy ilyen “szendvics”, de gyanítom, hogy kb. egy heti táplálkozásunkat tudnánk belőle fedezni. C’est la vie! Szerintem egyszer az életben mindenképp érdemes kipróbálni, mint általában minden értelmetlen dolgot, ez a kaja pedig talán egyben a junkfood csúcsa is lehetne, természetesen a ramen burger, vifon hotdog és a többivel egyetemben. Ja nekem sikerült az egészet abszolválni a nyár talán legmelegebb napján, tehát nem csak az elkészítéstől készültem ki, hanem utána még magamba tömtem az egészet, és mesterséges kómába is kerültem. Szerinted?

(Csak úgy kezdj neki, ha van türelmed, nem vagy átkozott éhes, és van 3-4 tökéletesen üres órád rá az életedből!)

 

Hozzávalók:
2 csomag szeletelt bacon (a legjobb lenne ha nem ilyen szar vízezett, és hajszálvékony szalonnával kellene dolgozni, ami a legtöbb helyen kapható, de ezzel is megoldható)
1 csomag makaróni tészta
15dkg cheddar
15dkg gruyere
15dk parmezán (de igazából bármilyen és minél többféle sajt is jó!)
1 maréknyi jalapeno
1 bögrényi besamell (recept itt)

 

1. Kezdjük a “taco” elkészítésével. Valószínűleg a videon jobban átjön, hogy miről van szó, és mit kell csinálni, mert elmagyarázni kicsit nehéz. A lényeg, hogy lefektetünk egymás mellé 7 szelet bacont, aztán minden másodikat fogjuk és visszahajtjuk, ahová beteszünk rá merőlegesen egy másik szelet szalonnát, és aztán ráhajtjuk amiket előbb visszahajtottunk. A lényeg, hogy kapjunk egy rács formát, de a videót tessék megnézni, mert kábé annyira tudom elmagyarázni az egészet, mint egy 5 éves!

2. A baconrácsunkat tegyük sütőpapírra, és ezzel együtt egy nagyobb tepsibe. A fentebb már említett csodálatos minőségű szalonnának köszönhetően rengeteg víz(!!!), nem pedig zsír fog kisülni majd belőle. A lényeg, hogy előmelegített sütőbe téve 15-20 percig süssük a bacont, az lenne a lényeg, hogy ne süljön még ropogósra.

3. Amikor már jól átsült a bacon, de még nem ropogós vegyük ki, és tegyünk egy taco – kb. 20-25 cm – átmérőjű tányért a tetejére, és szépen vágjuk körbe a tányér szélén a bacont. Így kapunk majd kör alakot. (A leeső darabokat persze faljuk be, ne vesszen semmi kárba!)

4. Fogjunk két kerámia- vagy üvegpoharat, valami magasabbat, azokra tegyünk keresztbe egy fakanalat, az egész alá pedig rakjunk pár réteg papírtörlőt! A fakanálra pakoljuk rá óvatosan a kör alakú bacon tacot, majd így az egészet tegyük a mikróba befele. A mikrón állítsuk be a legnagyobb fokozatot, és pörgessük meg 2-3 percig az egészet. Ha szerencsénk van, akkor ropogósra sült a taco, és minden rendben. Ha nincs szerencsénk, akkor még párszor meg kell pörgetni, de akár a sütőbe is berakhatjuk ezt a setup-ot. Amikor már látjuk, hogy jó ropogósra sült a szalonna, akkor vagyunk készen. Hagyjuk kihűlni, így majd szépen megtartja a kagyló formáját.

5. A sajtos makaróni elkészítése már nem nagy ördöngösség. Főzzük meg a tésztát, közben csináljunk egy besamelt, amihez kevés vajat olvasszunk fel, szórjunk rá kis lisztet keverjük jól össze, majd öntsük fel meleg tejjel. Most a lényeg, hogy egy jó folyós besamelt kapjunk, mert a rengeteg sajt majd besűríti atomra!

6. A besamelt sózzuk és szerecsendióval küldjük meg, majd a rengeteg sajtot lereszeljük, és keverjük el benne. Jól be fog sűrűsödni, de jól is van az úgy.

7. Ha a tészta megfőtt leszűrjük, nagyon pici főzővizet hagyunk alatta, majd ráöntjük a sajtos szószt, és jól összekeverjük. Nincs más dolgunk, mint a jalapenot összeaprítani, és azt is a tésztához keverjük. Fogjuk a bacon tacot, jól megtöltjük a mac’n’cheese-zel, és magunkba tömjük az egészet! Tiszta kinyírós az egész, kb. Man v. Food élőben otthon. Bátrabbak még egy kis srirachaval is megbolondíthatják, csak az íze miatt. Váljék egészségetekre, éljétek túl!

 

macncheeseOne response to “Bacon Taco és Jalapenos Mac ‘n’ Cheese”

  1. Éci says:

    állat (az előbb azt írta a rendszer, h túl rövid a komment, pedig tényleg csak ennyit akartam megjegyezni)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *