Fetás görögdinnye saláta

fetawmsalad(Fotó: Puskás Nóri)

Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de ilyen retek melegben én valahogy inkább a könnyed kajákat preferálom, vagy leginkább a semmit. Persze néha azért becsúszik egy kis pacalpörkölt, vagy sólet, esetleg egy ossian marhaborda, no de hát esendő az ember, hát még én. Viszont ha szeretnék tudatosan és ennek a csodálatosan-bámulatosan “mostmárbefejezhetnéd!” évszaknak megfelelni, akkor okosan valami könnyű ételt csinálok, és tudom mekkora bénaság, de hús nélkül, mert valahogy az ilyenkor nem csúszik annyira, mint télen a kolbász-hurka-tepertő trió!

A következő saláta recept pedig eléggé könnyed, emellett még a görögdinnyének köszönhetően az idénynek is megfelelő. Szóval maximális score ez így most! Nyáron szerintem ez a kedvenc salátám, pedig elsőre tudom jó betegen hangzik, hogy dinnyét rontsuk el fetával, vagy fordítva. Ellenben szó sincs rontásról, ez a két alkatrész tökéletesen passzol egymáshoz, mint ősszel a kecskesajt a szőlővel és a többi. Tehát ha nem a hűs Alpokban vagytok éppen, és a szervezeteteket belülről is szeretnétek egyszerre kényeztetni és hűteni -most nem sörrel-, akkor ez a saláta főnyeremény lesz Nektek! Próbáljátok ki és ne viszolyogjatok a fetát dinnyével enni, ennyi.

 

Hozzávalók:
1db görögdinnye
1 fej lilahagyma
20-30dkg feta
olívaolaj
rukkola
+balzsamecet krém (elhagyható)

 

1. A hozzávalókból is látszik, hogy nem valami nagy bonyolultságról lehet itt szó, és tényleg nem. Az elkészítése is annyi, hogy a görögdinnyét vágjuk kis kockákra, nem árt mondjuk ezt héj nélkül végezni!

2. A lila hagymát vágjuk karikákra, és a dinnyével együtt tegyük egy nagy salátás tálba, amit aztán jól locsoljunk meg olívaolajjal, és sózzuk meg ízlésünknek megfelelően.

3. Tálalásnál fogjuk és egy komolyabb rukkola ágyra pakoljuk rá szépen a dinnye salit, de a rukkolát akár bele is keverhetjük. A végén nincs más dolgunk mint a fetát rámorzsolni az egészre, és ha van otthon egy kis balzsamecet krémünk, akkor azzal meglocsolgatni, ami jó kis csavart ad majd az egésznek. Éljétek túl a meleget!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *