Pizza, kacsatepertőkrémmel és lila hagymával

kacsatepertospizza

Azért ebben a pizza témában van még rengeteg potenciál, nyilván! A következő recept is a csodának, és a hold-mars együttállásnak köszönhető, mert történt egyszer nem rég, hogy otthon minden pékárú elfogyott, és a tepertőkrémet nem volt mivel enni. Najó, volt Wasa, de azzal azért überperverz lett volna! Ellenben, hogy kenyér és egyebek nem voltak, de focaccia maradt még azelőtti napról, így azzal ettem. A csodás felismerés pedig arra vezetett, hogy hát akkor pizzát is lehetne csinálni mondjuk kacsatepertőkrémmel, és megszórni lilahagymával! Ha már van kenyérlángosunk, meg langalónk és a többi, akkor ez se lehet hülyeség. Na és nem is az, ellenben egy cikktől is jól meg van az ember. Komoly borozás mellé mondjuk príma kisérő, de magában masszív mint a vidéki árnyékszék környéke nyáron. A pizzatésztához receptet nem írok, mert az annyi féle-fajta verzióban létezik mint a lecsó, válasszon mindenki magának, vagy vegyen egy Fanni nagynénit. Ellenben jó ötlet öntöttvas serpenyőben csinálni, kösz az ihletet PizzaHut!

 

Hozzávalók:
15dkg kacsatepertő
2ujjnyi vaj
1tk mustár
frissen őrölt bors
lila hagyma

 

1. A lila hagymán kívül, mindent egy robotgépbe teszünk, és lepürésítünk! Oké rendben, hogy gáz dolog vajat rakni a tepertőkrémbe, mert lehetne kacsazsírt is, de én így szeretem, és tök jó ízt ad. (Amúgy ha igazi hardkór arcok vagyunk, magunk csinálunk kacsatepertőt, hogy aztán a kacsazsírból tudjunk majd finom sült krumplit készíteni!)

2. A pizzát csak magában megsütjük, azaz nem kenjük össze tepertőkrémmel!

3. Fogjuk a megsült pizzatésztát, kenjük meg a kacsatepertőkrémmel, és szórjuk meg bőven lila hagymával. Aztán lehet fojtani pálinkával, fröccsel és mindennel, amit szeretünk.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *